3. Uludağ Zirve Tırmanışı

“17 Ağustos Marmara Depremi Hafızamızdan Kaybolmasın”

GEA gönüllüleri, 17 Ağustos Marmara Depremi anısına 3.Kez Uludağ Zirve Tırmanışı gerçekleştirdi. Bursa Şubesi, Bakırköy Şubesi, Üsküdar Şubesi(GEA Koordinasyon Merkezi),Levent Şubesi, Ankara Genel Merkez şubelerinden 32 gönüllümüzün katılımıyla gerçekleşen zorlu zirve tırmanışı yer yer sağanak yağış altında yapıldı.

Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karadayı;” Afetlerde; doğal olaylar olmasına rağmen hazır olamadığımız ve pek çok eksiklikler nedeniyle hayatlar kaybediliyor.1999 Marmara Depremi bunun için önümüzde acı bir örnek olarak duruyor. 1999 yılından bu yana depremle ilgili her konuda bölge olarak çok yol katettik. Ancak fay hatları nedeniyle İstanbul, İzmit, Bursa başta olmak üzere Marmara Bölgemiz 1.Derecede deprem kuşağında bulunuyor. Bu da afetlere yönelik çalışmaları isimlendirdiğimiz GEA arama kurtarma ekibi olarak bizlere önemli sorumluluklar yüklüyor. Bu konuda gerek eğitimsel gerek pratik pek çok çalışma yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu zirve tırmanışı aracılığıyla doğal afet gerçeğini korkmadan ancak hazırlıklı olmayı ve tedbiri de elden bırakmadan neler yapabileceğimizi öğrenmeyi, bunun ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatmayı umuyoruz.” diye ifade etti.

Uludağ Zirve Defterini imzalayan gönüllülerimiz “tüm afetlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz.” diye ifade ettiler.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.