Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar

GEA Gönüllüleri olarak, bu bayramda çocuklar için bir sevgi ve destekleşme kampanyası yapmaya karar vermiştik. Geçen sene yılın Kaymakamı seçilen Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel’in daveti üzerine bayramı Birecik’teki çocuklarla geçirmeye ve onlara İstanbul’daki küçük kardeşlerinden toplanmış oyuncakları götürmeyi planladık. Hem hayatında hiç oyuncağı olmamış küçük kardeşlerimize oyuncak hediye etmek, hem de İstanbul’da yalnız kalan oyuncaklara yeni arkadaşlar bulmayı amaçladık.

10 Eylül tarihinde üyelerimiz arasında Yalnız Oyuncaklara Yeni arkadaşlar isimli bir kampanyaya başlattık. Üyelerimize ve bazı dostlarımıza bilgi vermek için bir e-mail hazırlamıştık.

Hazırlamış olduğumuz e-mail kısa bir zamanda on binlerce kişiye ulaştı. Birecik’teki küçük kardeşlerimize bayram hediyesi iletmek isteyen yüzlerce GEA dostu merkezimizi aradı ve kısa bir süre içinde GEA merkezin bahçesi kullanılmış oyuncaklarla dolmaya başladı. İzmir’den, Antalya’dan, Ankara’dan, Bursa’dan binlerce oyuncak…

Ramazan ayı boyunca gündüz-gece ve hafta sonları oyuncakları onardık ve paketledik. GEA dostlarının gönderdiği oyuncakların büyük bir kısmı iyi durumdaydı. Ancak yine de tüm oyuncaklar elden geçti. Önce silah, tank, tüfek gibi oyuncakları ayırdık. Daha sonra pelüş oyuncakları ve kirli oyuncak kıyafetlerini yıkadık, pilli oyuncakların pillerini yeniledik, uzaktan kumandalı oyuncakları onardık, bebeklere kıyafet diktik, yap boz oyuncakların parçalarını kontrol ettik. Daha sonra oyuncakları yaş gruplarına ayırdık ve kız – erkek olmak üzere tasnif ettik ve paketledik.

Bayramdan iki gün önce CEVA firmasının katkısıyla bir tır oyuncağı Birecik Kaymakamlığı’na teslim ettik. Bayramın birinci günü 16 GEA üyesi oyuncakları teslim etmek üzere Birecik’e ulaştı. Kaymakam Tuncay Sonel ve Kaymakamlık’taki görevliler, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve resmi görevliler bütün bayramlarını GEA gönüllüleriyle oyuncak dağıtarak geçirdiler.

260 GEA Gönüllüsünün Ramazan ayı boyunca onardığı oyuncaklar tek tek çocuklara teslim edildi. Çocuklarla oyunlar oynandı.

Merkezdeki okullardan sınırdaki köylere kadar toplam 18 ilköğretim okuluna gidildi .
Toplam 9620 oyuncak 3120 çocuğa ulaştı.
Bu kampanyaya destek olan bütün dostlarımıza Birecik’teki küçük kardeşlerimizden sevgi ve selamlar getirdik.

Kampanya’ya Kurumsal Olaraka Destek Verenler

Akademi Grup / Arap Turk Bankası / Atalante Tur / Bilkent Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Merkezi / Citybank / CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş. / CEVA / Colgate Palmolive / DHL / Duracell / Eczacıbaşı Gelişim / Erba Mümessillik / Galata Taşımacılık ve Ticaret A.Ş. / Garanti Bankası / Irmak Okulları / Konya Tekstil Pazarı / Kordsa / Doğuş Üniversitesi / Nestle / Özel Ayışığı Anaokulu / Özel Sektör Gönüllüler Derneği / P&G / Peguot Otomotiv / REHAU / Serlog Service Logistics / Sütaş / Swiss Otel / Tefken Holding Kuruluşu / Toros Tarım / Unilever / Viko /Vista Turizm / Vodafone

Bilgi için: gea@gea.org.tr



X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.