70. GEA Arama Kurtarma Tatbikatı – Bursa

70. GEA Arama Kurtarma tatbikatı 30 Ağustos – 01 Eylül 2013 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, İzmit, Eskişehir, Van, Antalya ve Adana ekiplerinden toplam 112 operasyon ekip üyesinin katıldığı kampın ilk günü Bursa Afet Koordinasyon Merkezi’nde teorik eğitim gerçekleştirildi.
İlk gece yarısı verilen alarmla senaryo gereği Mudanya merkezli, şiddetli bir deprem olduğu haberini alan ekibimiz lojistik hazırlığını ve brifingleri tamamladıktan sonra enkaz bölgesine hareket etti. Alan taraması ve binalarda gerçekleştirilen teknik aramaların ardında farklı yaralanmalı kazazedeleri tespit eden ekip crush sendromu, omurga yaralanması, kafa travmaları ve uzuvlarda kırıklar gibi durumlarda sağlık müdahalesinde bulundu. Dar alanda tünel çalışması, yüksekte çalışma, ipli iniş ve kurtarma sistemleri, farklı yönlerde delik açma, navigasyon ve gps kullanımı yöntemleri kullanarak kurtarma senaryoları gerçekleştirildi.

Enkazdaki olası yangınlarda yangın söndürme teknikleri, görevli ekip üyeleri afetlerde saha koordinasyonu, ana kamp kurulumu, kriz merkezi ve olay yeri yönetimi, kazazede yakını ve kitle iletişim, basın toplantısı ve röportaj teknikleri gibi pek çok konuda pratik uygulamalar yapılmıştır.

11 farklı enkazda arama-kurtarma, sağlık müdahalesi ve genel operasyon prosedürleri ile ilgili uygulamalı çalışmalar yürütüldü. Tatbikat, ulusal ve uluslararası operasyon ekip üyeleri ve takım liderleri değerlendirme toplantılarının ardından tamamlandı.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.