75. GEA Arama Kurtarma Tatbikatı – İstanbul

75. GEA Arama Kurtarma Tatbikatı, 26-30 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı.
İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, İzmit ve Van illerinden 149 GEA Gönüllüsü ile Fransa, İsviçre, Rusya, Nepal, Şili ve El Salvador’ dan 32 katılımcının katıldığı tatbikatta teorik ve pratik eğitimler verildi.
Tatbikat, 26-28 Ağustos tarihlerinde GEA Eğitim Merkezi ve İstanbul Altunizade Kültür Merkezi’nde teorik eğitimler ile başladı.
Eğitimler sırasında, Nepal Depremi Operasyonu’ndan tecrübeler aktarıldı. Yıkılmış binaları okuma, operasyonlarda hassasiyetler, GEA takım yapısı, afetlerde saha koordinasyonu, enkaz alan yönetimi konularında eğitimler verildi.
36 saat sürecek arama kurtarma tatbikatı, İstanbul’da bir fabrika binası, bir site ve 2 farklı mahalledeki toplam 14 bina enkazından oluşan 4 farklı lokasyonda başladı.
Enkaz ve Simülasyon Hazırlama ekiplerimiz tarafından yıkımları sağlanan binalara kazazede rolündeki üyelerimiz yerleştirildi.
Enkazlarda tünel açma, yüksekten iple indirme, dar alanda kırma çalışmaları, enkaz temizleme çalışmaları, enkaza yaklaşma, elektronik aletlerle arama çalışmaları, köpekle arama çalışmaları, enkaz işaretleme çalışmaları destekleme ve sedye ile yüksekten kazazede indirme çalışmaları gerçekleştirildi.
GEA İnsani Yardım Ekibi, saha çalışmaları ile eş zamanlı olarak ana kamp kurulumunu gerçekleştirdi. Ana kamp kurulumu, kamp kurulumu, lojistik, ilkyardım ve insani yardım kriterleri ve hassasiyetleri eğitimleri verildi.
14-17 yaş aralığındaki gençlerden oluşan Genç GEA ekibi, tatbikatta teorik ve pratik eğitimler aldı.
Bir insan canı çok kıymetli ve onun yaşaması için mücadele eden bizlerin son günlerde ülkemizde yaşanan terör eylemlerine söyleyecek bir sözümüz var!

DİN, DİL, CİNS, IRK AYRIMI GÖZETMEKSİZİN
YAŞAM KURTARMAK İÇİN DÜNYANIN DÖRT BİR KÖŞESİNE GİDEN GEA ÜYELERİ OLARAK
HER TÜR ŞİDDETİ ve TERÖRÜ KINIYORUZ!
İNSAN YAŞAMINA SAYGI İSTİYORUZ…

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.