Tarihe Dokunuş Sergisi – Boğaziçi Üniversitesi

GEA Tarihe Dokunuş Gezici Müzesi ile

Boğaziçi Üniversitesi Engelsiz Erişim Festivali’nde

 

14 – 15 Ekim 2016 tarihlerinde GEA gönüllüleri Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı GETEM tarafından düzenlenen Engelsiz Erişim Fesivali’nde Tarihe Dokunuş Sergisi ile yer aldı. Yaklaşık 200 kişi tarafından ziyaret edilen sergiyi gezen kişiler, uygarlıklar hakkında bilgi sahibi olurken eserlere dokunarak tarihe de dokunma fırsatı buldular.

Katılımcılar arasında yer alan bir kişinin ifadesiyle “GEA standında tarihe dokunmanın engeli yoktu.”

GEA Gönüllüsü ve Tarihe Dokunuş Sergi Sorumlusu Zeynep ER; “Sergide yer alan tüm parçalar GEA gönüllülerimiz tarafından üretilmektedir. Sergiyi gezmek, parçaların üretiminde ve sergi hazırlıklarında yer almak, destek vermek isterler bizimle iletişime geçebilirler.” dedi.

Tarihe Dokunuş hakkında;

Tarihe Dokunuş Sergisi, görme engelli vatandaşlarımız için dünyanın çeşitli müzelerinde bulunan tarihi eserlerin reprodüksiyonlarından oluşan ve kişilerin tarihle temas ettikleri bir sergidir.  Anadolu, Grek, Mısır, Roma, Uzakdoğu uygarlıklarına ait eserler çeşitli dernekler, görme engelli okulları ile kütüphaneler, üniversiteler ve sergi salonlarında sergilenmekte ve daha fazla kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.

Tarihe Dokunuş Sergisi, kültürel mirasın korunması ve geleceğe aktarımı amacıyla daha fazla kişiye tarihi ve kültürel miraslarımızla ilgili duyarlılık ve farkındalığın arttırılmasını amaçlamaktadır.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.