Elazığ Depremi Operasyonu

24 Ocak akşamı saat 20.55’te Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında ekibimiz arama-kurtarma operasyon hazırlıklarına başlamıştır.

Aynı gün 23.50’de GEA İstanbul Merkez’den 10 ekip üyemiz Atatürk Havalimanı’ndan özel uçakla bölgeye hareket etmiştir. Ankara ve Antalya’dan eş zamanlı olarak araçla hareket eden 20 kişilik ekibin de katılımıyla toplam 30 GEA gönüllüsü afet bölgesine doğru yola çıkmıştır.

25 Ocak 02.44’de Elazığ’a varan ekibimiz, halen K9 köpeklerimiz ve teknik ekipmanlarımız ile enkaz bölgesindeki arama ve kurtarma çalışmalarında görev almıştır.

27 Ocak’ta resmi kurumlarca açıklandığı üzere arama kurtarma çalışmaları nihayete ermesi ile birlikte ekibimiz  ihtiyaç olan bölgelerde afetzedeler için çadır kurma ve insani yardım konusunda destek vermeye başlamıştır.

Bu kapsamda 29 Ocak itibarı ile 6 farklı mahallede, 182 aileye çadır kurulmuş; eş zamanlı olarak, Tunceli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Gezici Anaokulu’nda gönüllülerimiz farklı çocuklarla rehabilitasyon amaçlı oyunlar ve faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

Bununla birlikte ekiplerimiz ihtiyaç sahiplerine malzeme dağıtımı ve çocuklara oyuncak dağıtımı da gerçekleştirilmiştir. İnsani yardım çalışmalarına destek veren 40 GEA gönüllüsünden oluşan ekibimiz, Elazığ’daki ihtiyaçlar doğrultusunda Elazığ merkez, Sivrice, Maden ve Gezin bölgeleri, Yazı Konak beldesinde malzeme dağıtımı ve tespit çalışmaları yapan ekibimiz bugüne kadar 3250 powerbank, 1620 radyo, 2800 el feneri, 3200 pil, 1300 oyuncak dağıtımı gerçekleştirmiştir.

Çadırları tek tek dolaşan ekibimiz, AFAD koordinasyonunda dağıtımlar ve tespit çalışmalarına ek olarak bugün Pandemik Kit* dağıtımları yapmıştır.

*Pandemik Kit, afet sonrası afet sonrası korunma ve hijyen malzemelerini içeren altı kişilik bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kittir.

Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

GEA Arama Kurtarma

instagram: @gea_arama_kurtarma

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.