K9 ekibimizin üyesi Romus Ulusal Köpekli Arama Timleri Sınavı’nı geçti

K9 ekibimizin üyesi Romus Ulusal Köpekli Arama Timleri Sınavı’nı geçti.

Afet ve acil durum hallerinde canlı aramaya yönelik faaliyet gösterecek köpekli Arama Timleri’nin çalışma ve sınav esaslarını belirlemek amacıyla hazırlanan “Ulusal Köpekli Arama Timleri Sınavı” ikinci kez İzmir’de gerçekleştirildi.

Ekibimiz köpekli arama birimi Takım Lideri Özgür Bozoğlu ve köpeği Romus Köpekli Arama Timleri Göreve Yeterlilik sınavını başarılı olarak tamamlamış, bu sonuçla daha önce Almanya Bavyera Eyaleti Kızılhaç Köpekli Arama Birimi tarafından yapılan göreve yeterlilik sertifikasının ülke içindeki onayını almışlardır.

İzmir AKS 110 ile AKUT, GEA, MAY Lidam gibi gönüllülerinde bulunduğu sivil toplum örgütlerinden oluşan 11 ekip, 22 köpek ve eğitmeni ve yaklaşık 30 kişilik destek personeli katıldı. Sınav, Eğitim Yeterlilik ile Görev Yeterlilik dallarından oluşan iki aşamada gerçekleştirildi. İlk olarak ekipler, İzmir Valiliğinin başkanlık ettiği Köpekli Arama Timi Değerlendirme Komisyonu tarafından Eğitim Yeterlilik Sınavı’na tabi tutuldu. Bu sınavda köpek ve eğitmeni agresyon testi, yönlendirme, itaat, çeviklik ve kapalı havlama testlerinden geçti. 



X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.