Sevgi Köprüsü Resim Sergisi, Ishinomaki Japonya, 13-21 Ağustos 2012

11 Mart 2011 tarihinde Japonya’da yaşanan deprem ve Tsunami felaketinin ardından Türk çocuklarının Japon çocukları için hazırladığı sevgi ve dostluk mesajları ile kurulan  “Sevgi Köprüsü” projesi  kapsamında,  13-20 Ağustos tarihleri arasında 4 kişilik ekibimiz Japonya’nın Tokyo ve Ishinomaki kentlerini ziyaret etmiştir. 18 Ağustos tarihinde Tsunami ve depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Ishinomaki kentindeki  Ishinomaki İlköğretim Okulunda “Sevgi Köprüsü” resim sergisi ve konser gerçekleştirilmiştir.  Ishinomaki şehrinde gerçekleşen serginin açılış töreninde 25 kişiden oluşan Tokyo Korosu ve piyanistler tarafından bir konser verilmiştir.

Sevgi Köprüsü kartpostalları ve resimler Konteyner yerleşkelerinde ve okullarda afetzedelere dağıtılmıştır.

Aynı zamanda ekibimiz Van Erciş Depreminden sonra bölgede yardım çalışmaları gerçekleştirirken Bayram Otel enkazında hayatını kaybetmiş  Sevgili Atsushi Miyazaki’nin üyesi olduğu AAR derneğini ziyaret etmiş ve Miyazaki anısına hazırlanan kitabı AAR derneği yönetim kuruluna  takdim  etmiştir. Bayram Otel enkazından canlı olarak kurtulan Miyuki  Konnai ve AAR Japan üyeleri ile AAR Japan merkezinde bir anma gerçekleştirilmiştir.

Ziyaret kapsamında Japonya Dış İşleri Bakan Yardımcısı Sn. Kato Toshiyuki , Japonya Türk Büyükelçisi Sayın Serdar Kılıç, Ishinomaki Yerel Yöneticileri ve Ticaret Odası, Japon Sivil Toplum Kuruluşları AICAT, Peace Winds, AAR Japan ile görüşmeler yapılmış Türkiye ve Japonya arasındaki sevgi köprüsünün güçlendirilmesi  ve Türkiyede ve Japonyada meydana gelen felaketlerin yaralarının sarılması ile ilgili gerçekleştirilecek ortak projeler üzerinde çalışılmıştır.



X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.