Ulusal Köpekli Arama Timleri Sınavı – GEA K9 Ekibi

GEA K9 ekibi üyesi Barra ve Eğitmeni Elif Akın Kahriman, Ulusal Köpekli Arama Timleri Sınavı’nı geçti.
Afet ve acil durum hallerinde canlı aramaya yönelik faaliyet gösterecek Köpekli Arama Timleri’nin çalışma ve sınav esaslarını belirlemek amacıyla hazırlanan “Ulusal Köpekli Arama Timleri Sınavı” 18-27 Kasım tarihleri arasında üçüncü kez İzmir’de gerçekleştirildi.
Sınav, Eğitim Yeterlilik ile Görev Yeterlilik dallarından oluşan iki aşamada gerçekleştirildi. İlk olarak ekipler, İzmir Valiliğinin başkanlık ettiği Köpekli Arama Timi Değerlendirme Komisyonu tarafından Eğitim Yeterlilik Sınavı’na tabi tutuldu. Bu sınavda köpek ve eğitmeni, agresyon, yönlendirme, itaat, çeviklik ve kapalı kutuya havlama testlerinden geçti. Daha sonrada birinci sınavda başarılı olan köpekler ve eğitmenleri enkazda iki etaptan oluşan Görevde Yeterlilik Testine tabi tutuldular.
Ekibimiz köpekli arama birimi eğitmenlerinden Elif Akın Kahriman ve köpeği Barra, Köpekli Arama Timleri Eğitimde Yeterlilik ve Göreve Yeterlilik sınavını başarıyla tamamlamış, bu sonuçla Türkiye içinde ya da dışında oluşabilecek afetlerde çalışabilme yetkinliğini kazanmıştır.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.