73. GEA Arama Kurtarma Tatbikatı – İzmir

73. GEA Arama Kurtarma Tatbikatı 29-31 Ağustos tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşti.

İzmir AFAD ve AKS Merkezlerinde ulusal çapta gerçekleşen tatbikata, operasyon ekip üyeleri, Genç GEA* ve yeni başlayanların yanı sıra Bosna Hersek Federasyonu Sivil Savunma ve İsviçre Köpekli Arama Ekibi REDOG katıldı.
140 kişinin katıldığı tatbikat İzmir AFAD Birlik Müdürlüğü’nde teorik eğitimler ile başladı.
650 üyesi ve 400 köpeği olan REDOG ekibi ile olası bir afette ortak hareket etmek üzerine işbirliği anlaşması imzalandı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde alarm verilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS (Arama Kurtarma Sağlık) Koordinasyon Merkezi’ne hareket edildi. Burada sanayi yangınında büyük tanker söndürme, dumanlı odada hareket tarzı, yön bulma, enkazda temiz delik açma, tahkimat, kuyu içine düşmüş kişinin çıkarılması gibi tatbikatlar gerçekleştirildi.

Sabaha kadar süren tatbikatlardan sonra ikinci alarm verilerek İzmir AFAD Birlik Müdürlüğüne geri dönüldü. Burada ana kamp alanı kuruldu. Merkezdeki enkaza senaryolu kazazedeler yerleştirildi ve gece boyu ekipler halinde arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Eş zamanlı olarak kamp koordinasyonu, insani yardım ve medikal konularında çalışmalar yürütüldü.

Bosna Hersek Federasyonu Sivil Savunma Müdürü Fahruddin Solak’ında bulunduğu 5 kişilik Bosna ekibi tatbikatlara gözlemci olarak katıldı.
Tatbikat ekip üyeleri ve takım liderleri değerlendirme toplantılarının ardından tamamlandı.
*GENÇ GEA 14-18 yaş aralığında hafif arama kurtarma hazırlık ekibi.

X

    Lütfen KVKK Aydınlatma metnini okuyup onaylayınız.

      Please read and accept PROTECTION OF PERSONAL DATA.